Найдите исполнителя для вашего проекта прямо сейчас!
Разместите заказ на фриланс-бирже и предложения поступят уже через несколько минут.

Вітання. Посилання на статтю https://medium.com/@uxuiua/adhd-and-ux-8b5a0745a5ce

1 - Переробити назву статті, яка буде розкривати суть впливу РДУГ на застосування відповідних UX рішень дизайнерами інтерфейсів.

2 - Додати якийсь вступ, який пояснить як я дійшов взагалі до того, що така проблема інсує, і що варто її дослідити + дасть якусь емоційну складову для читача. Для більшого розуміння можу трохи додати про роль цієї проблеми в моєму особистому житті.

Все життя жив із дещо пригніченим емоційним станом, що мало значний вплив на те, як я сприймаю цей світ. Тяжкість в навчанні на рівні з неймовірним бажанням споживати інформацію і дізнаватись чогось нового це те, що було двигуном для мого саморозвитку.
Кілька років тому дізнався взагалі про існування такого ментального розладу як РДУГ і з того часу понеслось. Тепер я став розуміти, що мій стан це не просто риса характеру, а цілком фізіологічна проблема, з якою можна щось робити. Більшість симптомів описаних в літературі співпала з тим, що я переживав. Неуважність, забудькуватість, залипання на чомусь одному і втрата фокусу з інших важливих речей впливало як на моє особисте життя, так і на стосунки з колегами, успішність в навчанні і роботі.

Трохи згодом я все ж пішов до психотерапевта, і все підтвердилось. З того часу я почав активно займатись покращенням свого стану і відповідності до його рекомендацій.

+ я ще помітив, що моя донька теж має успадковано абсолютно таку ж проблему. Чого варто тільки те, що вона може снідати годину, що впливає на те, що через це вона може запізнюватись у школу, або летіти забувши про все. Це я до Time blindness (Я переклав як часова сліпота, але мені не подобається як воно звучить. Буду вдячний за більш влучний переклад зі збереженням сенсу) Фокус уваги дуже розсіяний. Емоційний стан дуже залежний від зовнішніх факторів. Враження, що ми люди без емоційної броні, на яких впливає чужа думка, сприйняття людьми того що ми робимо і їх думка.

В моїй роботі з кожним роком все ставало складніше. Тони задач, забитий подіями календар, задачі розкидані по різних чатах, постійні відволікання на різні задачі по роботі тільки посилювали мою складність із фокусуванням і забудькуватість. Як наслідок засилля сповіщень просто відключало моє сприйняття їх, як чогось важливого і я міг з легкістю пропустити якусь дуже важливу подію і мати відповідні тяжкі наслідки.

Не хотілось би дуже сильно заглиблюватись в тему мого особистого досвіду, щоб читач не почав сприймати автора як людиною із дуже тяжким життям, і він написав цю статтю, щоб. Поплакати. Задача цього вступу просто дати читачу трохи емоції, яка допоможе йому ознайомитись із контекстом проблеми і збагатити історію вцілому.

3 - В статті місцями я повторююсь описуючи трохи різні аспекти одного і того ж. Я би хотів поєднати ці повтори там де це доречі і прибрати зайву воду.

4 - Інтегрувати трохи гумору, іронії, сарказму, бажано пов’язяним із сучасністю. Меми про айті і не тільки. Щось, що викличе трохи більше резонансу в людей, пов’язаних із дизайном інтерфейсів та дослідників питань доступності вцілому. Я постійно доступний для обговорень ідей, тому якщо будуть якісь питання - можна буде швидко синхронізуватись у телеграм для того, щоб стаття вийшла не сухою і цікавою. Можна використати жарт, який якось написав Ілон Маск - «Щонайменше 50% моїх твітів були написані на порцеляновому троні, а потім додав: "Це дає мені розраду". Я можу зробити картинку Трона із «Гри престолів» і посадити туди людину, яка залипає в телефон. Звісно ж розгляну ваші пропозиції також.

5 - Написати кращий і трох змістовніший висновок, який звучатиме не так розмито і глобально як те, що написав я. Висновок має бути більш прикладним, щоб дизайнери могли підсумувати користь, яку вони можуть винести із цієї статті

6 - Вцілому отримати від вас рекомендації по структурі статті опираючись на психологію читача і т.д.

Глосарій:

РДУГ - Розлад дефіциту уваги та гіперактивність. Ментальний розлад, який викликаний недостатньою розвиненості фронтальної кори головного мозку, що призводить до сповільнення мислення, завищеною емоційною сприйнятливістю і відповідними наслідками. Не є психічним чи психологічним захворюванням.

Часова сліпота (Time blindness) - термін, який визначає дуже погане відчуття плинності часу.

Люди із РДУГ можуть не помітити, як вони витратили 3 години на те, щоб зробити одну кнопку або сидіти в туалеті з телефоном допоки ноги не віднімуть через перетискання кровоносних судин))

Гіперфокус - особливість, при якій людина може спонтанно почати вивчати тему, яка її зацікавила настільки зосереджено, що може забути поїсти аж до самої ночі. Негативними наслідками є втрачання фокусу на інші важливі, але тим не менш важливі задачі.

Accessibility (Доступність) - термін, який застосовується в контексті людей із певними фізичними, психо-фізіологічними обмеженнями. Доступність - активності пов’язані із покращенням інтерфейсів в даному разі для адаптації під таких людей.

Маппінг - поєднання об’єкта із елементами, які відповідають за управління цим об’єктом. Наприклад ім’я користувача на сайті Веблансер із його аватаркою і статусом онлайну. Коли всі ці елементи знаходяться поруч - це природній маппінг, який дає розуміння спорідненості цих елементів. Поганий маппінг, це якщо Ім’я Прізвище користувача знаходиться в одному місці, а статус онлайну десь, наприклад внизу сторінки сайту. Відповідно користувачі сайту підсвідомо не розуміють що це за статус.

Типографія - часто вживається під терміном ТИПОГРАФІКА, що є насправді калькою із російської. Наука про шрифт і його використанні в дизайні.


UX (User Experience) - Досвід користувача. Наука, яка вивчає поведінку користувача та їх взаємодію із продуктами. Це можуть бути як інтерфейси, так і конструкція дверей.

UI (User Interface) - Інтерфейс з яким буде взаємодіяти користувач. Зовнішній вигляд якщо дуже спрощено.

3 месяца назад
TSpell
Тимур 
33 годаУкраина
14 лет в сервисе
Был
12 дней назад
Выбранный исполнитель
AlexeyLit
32 годаУкраина
6 лет в сервисе
Был
10 часов назад
3 месяца назад
$35
4 дня
UAHUSDT
Олексій відповідально поставився до задачі і виконав її навіть швидше, ніж обіцяв. Було всього кілька дрібних виправлень, і то це через моє суб'єктивне сприйняття. Рекомендую!
Дуже цікавий проект, приємно було праювати. Гарна людина та Замовник!